De weg naar Nigeria en de eerste dagen
Door: nick poeth
Blijf op de hoogte en volg Nick
25 Augustus 2010 | Nigeria, Lagos
Hallo allemaal,
Naast vele waarbenjij.nu's van anderen, bij deze nu ook eentje van mij. Zoals de meeste van jullie wel zullen willen weten ben ik afgelopen zaterdag voor zes maanden vertrokken naar Nigeria.
Het is misschien niet het meest veilige land om zes maanden te verblijven, maar ik wilde de uitdaging toch graag aangaan. In Nigeria verblijf ik voornamelijk in Lagos, de grootste stad met +/- 15 miljoen inwoners.
Voordat ik allemaal verhalen ga spuien zal ik eerst uitleggen waarom ik hier eigenlijk naartoe ben gereisd. Ongeveer 2 maanden geleden was ik druk zoekende naar een afstudeerscriptie. In de tussentijd was ik ook af en toe aan het kijken voor een eventuele stage. Uiteindelijk kwam ik op de site van Heineken waar ik dus een stage zag staan in Nigeria. Ik besloot hier op te solliciteren. De dag na mijn sollicitatie werd ik gemaild of ik diezelfde week nog langs kon komen. De vakantie was begonnen dus het was mogelijk om langs te komen in Amsterdam. Het eerste gesprek ging goed, maar er waren nog meerdere gegadigden. Na twee weken werd ik gebeld om langs te komen voor een tweede gesprek in Den Bosch. De middag na het gesprek kreeg ik te horen dat ik naar Nigeria mocht gaan.
Na heel wat geregel rondom vaccinaties, verzekeringen en veiligheidsgesprekken ben ik zaterdag het vliegtuig ingestapt richting Lagos. Bij aankomst gelukkig geen problemen gekend, ik werd netjes opgehaald door een chauffeur.
Deze chauffeur zette mij af bij het guesthouse waar ik de komende zes maanden zal wonen. Ik woon hier met twee Nederlandse huisgenoten, Jorrit en Jeroen. Jorrit werkt voor vast hier en Jeroen is ook een stagiair en verblijft hier 5 maanden. Het is een groot guesthouse met 4 slaapkamers. Ik heb een kamer met eigen badkamer. Daarnaast is er een aparte tv-kamer en heb ik ontzettend traag internet. Het eten wordt hier drie keer per dag verzorgd door onze kok mr. Felix en mijn kamer wordt schoongemaakt door ms. Christina (nog niet gezien overigens, wel schone kamer).
Zondag viel ik eigenlijk met mijn neus in de boter, omdat we toen met alle Nederlanders die hier werken naar het Beach House zijn gevaren. Hier hebben we de gehele dag lekker gechilled en gezwommen in het zwembad. Deze dag heb ik veel nieuwe namen leren kennen, wat erg prettig was voor mijn eerste werkdag.
Mijn eerste werkdag was afgelopen maandag. 's Ochtends werd ik opgehaald door mijn chauffeur mr. Idrus. Hij brengt Jeroen en mij overal naartoe. Bij aankomst op het hoofdkantoor van Consolidated Breweries werd ik ontvangen door mr. Patrick, senior human resources manager. Hij gaf me een korte rondleiding op kantoor, waarna we een kort gesprek gehad hebben over mijn opdrachten (climate survey onder het personeel en crisis manual voor de brouwerijen). Om 11:00 uur mocht ik meteen de eerste vergadering meepakken met de HR-afdeling. Hierin heb ik vooral namen proberen te onthouden (Elvis, Chuma, Nonso, Halima, Sebastien). Verder ben ik afgelopen druk bezig geweest met mijn opdracht.
Binnenkort zal ik weer meer vertellen, maar voor nu laat ik hier bij.
Groetjes Nick
Binnenkort zal ik weer meer vertellen, maar voor nu laat ik hier bij.
Groetjes Nick
26 Augustus 2010 - 06:34
Biemans:
He Nick,
mooi om te lezen dat je weer veilig bent aangekomen maar van jouw als wereldburger had ik eigenlijk ook niets anders verwacht.
Je bent precies op tijd vertrokken want de herfst is nu in nederland toch echt begonnen.... Vindt ik niet echt een probleem want dat werkt wel motiverend voor mijn AV.
Veel plezier en succes iig de komende tijd!
26 Augustus 2010 - 07:05
Gerco:
Dat zijn keniaanse taferelen, je hebt me goed jaloers! zuipze! -
26 Augustus 2010 - 15:55
Jinske:
Ey Nick!
Klinkt goed allemaal: chauffeur, kok EN schoonmaakster. Luxe hoor!
Vandaag had ik een gesprek voor een AV. En ik heb de opdracht gekregen!! :D Daar ga ik op 1 nov mee beginnen..
xx -
26 Augustus 2010 - 18:04
Faab:
Hey Nick!
Dat klinkt allemaal heel erg goed Nick...wat een luxe! Het zal vast een mega verschil zijn met de rest van het land! Succes met je stage en tot over 6 maanden...echt raar dat we elkaar straks pas over een 1 jaar weer zien! -
27 Augustus 2010 - 07:06
Laura:
Hej Nick,
Klinkt goed allemaal! Lijkt het een beetje op het guest house van Kenia?? haha veel plezier en succes in ieder geval! -
27 Augustus 2010 - 16:55
Geert:
Prima verslag, het wordt nog wat met mijn zoon.
Veel succes met je stage bij Heineken. Trouwens de zomerparkfeesten in Venlo geweldig, zal je wel een beetje missen. Volgend jaar maar weer.
groetjes xxx Pap -
28 Augustus 2010 - 13:17
Francien:
Hallo Nick leuk dat je eerste week goed bevallen is. Een goed begin is namelijk het halve werk of niet.Geniet ervan en tot horens. Groetjes van de ganse familie Faassen
28 Augustus 2010 - 23:37
Oma Biny:
beste nick
fijn dat je goed aan bent
gekomen
laat het je goed gaan daar
veel liefs van oma hoj